Prima zi. Primele o mie de persoane. #estereal

Ce #estereal?

Registrul Educațional Alternativ este o inițiativă prin care vrem să oferim o imagine mult mai în profunzime a liceelor din București, pe baza opiniilor voastre. Elevii, profesorii, părinții, dar și absolvenții, au șansa de a ghida evaluarea instituțiilor de învățământ prin completarea unui formular cu întrebări despre Oportunități, Comunitate, Facilități, și multe altele.

Folosind cantitățile mari de date colectate de la beneficiarii sistemului de învățământ, vom facilita interpretarea rezultatelor prin diverse clasamente, grafice, și alte metode de vizualizare, publicând în final un raport amănunțit, dar și întregul set de date anonimizat pentru analiză ulterioară.

De ce REAL?

Liceeni nu au la dispoziție decât ultima medie de admitere din anul precedent, rata de promovabilitate la Bacalaureat a unei generatii ce a trecut prin liceu cu 4 ani inainte și ce aud de la prieteni și apropiați. Am creat Registrul Educațional Alternativ pentru a oferi o imagine mult mai clară a acestor instituții, în direcții pe care le considerăm extrem de relevante.

Prin punerea acestor măsurători în context, dorim să îi ajutăm pe viitorii boboci în alegerea liceului, pe persoanele care vor să își facă vocea auzită, dar și conducerile de licee care vor să afle unde se poziționează în raport cu alte instituții. Speram ca, în final, să accelerăm dezvoltarea liceelor prin competitivitate constructivă.

O mie de opinii

În prima zi de promovare a Registrului Educațional Alternativ, am reușit să strângem peste 1000 de răspunsuri la formular. Mulțumim tuturor celor care și-au donat 2-3 minute din zi pentru a susține această inițiativă! În toate categoriile de beneficiari, și în aproape toate liceele existente în București, oamenii de toate vârstele și-au putut face vocea auzită.

Măsurătoarea fundamentală la momentul actual pentru inițiativă este numărul de completări realizate per liceu. Suntem încântați să vă anunțăm că avem deja rezultate în această direcție. În categoria “Elevi de liceu”, dorim să felicităm în mod special liceenii din instituțiile următoare, care au fost cei mai prompți în completarea formularului:

  1. Colegiul Național Mihai Viteazu – 11,2% din totalul elevilor
  2. Colegiul Național Bilingv George Coșbuc – 11% din totalul elevilor
  3. Colegiul Național Gheorghe Șincai – 9,8% din totalul elevilor

Mulțumim foarte mult Consiliului Municipal al Elevilor București, care ne-a ajutat să atingem acest obiectiv preliminar prin propagarea mesajului în consiliile elevilor. Nu am fi reușit această performanță nici fără Centrul pentru Inovare Publică, ce ne-a susținut financiar în ceea ce privește realizarea de materiale promoționale.

Contribuie și tu

Opinia ta este esențială pentru evaluarea instituției tale! Te încurajăm ferm să completezi formularul (aici) preț de câteva minute și să distribui acest articol către alți elevi, absolvenți, părinți sau profesori. Liceele românești dau examenul maturității. #estereal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *