News.ro. Există o corelaţie puternică între studiile părinţilor şi notele obţinute de copiii acestora la Evaluarea Naţională

Există o corelaţie puternică (70%) între studiile părinţilor şi notele obţinute de copiii acestora la Evaluarea Naţională, potrivit datelor transmise luni de platforma Registrul Educaţional Alternativ. Totodată, media de vechime a clădirilor liceelor este de 53 de ani, în condiţiile în care media la nivel naţional este 35 de ani.

Platforma, care are o colecţie de date despre liceele româneşti, a colectat anul trecut date subiective de la aproape 3000 de respondenţi despre liceele din Bucureşti. Folosind aceste date, platforma a analizat liceele bucureştene din 5 perspective: oportunităţi, comunitate, organizare, personal şi resurse. 

Anul acesta, platforma a colectat date obiective despre toate liceele româneşti, provenind de la instituţii publice precum ARACIP (Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar) şi Ministerul Educaţiei Naţionale, prin SIIIR (Sistemul Informatic Integrat al Învăţământului din România).

Citește mai mult aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *