Interviu cu Ambasadorii REAL

Ambasadorii Registrului Educațional Alternativ susțin proiectul prin promovarea acestuia cu materiale atât fizice cât și digitale prin intermediul social media, au o cale directă de comunicare cu echipa și vor fi premiați în cadrul Galei REAL. Acestora le-au fost adresate trei întrebări despre REAL și despre rolul lor în inițiativă. Ambasadorii cu care am vorbit pentru acest interviu sunt:

  • Ruxandra, 15 ani, elevă la Colegiul Național Bilingv “George Coșbuc”
  • Alexandru, 15 ani, elev la Colegiul Tehnologic “Viaceslav Harnaj”
  • Ștefania, 16 ani, elevă la Colegiul Economic “Virgil Madgearu”

 

Ce impact crezi că va avea REAL asupra sistemului de învățământ?

Ruxandra: Sper din toată inima să aibă un impact cât mai mare și să fie citit de toți viitorii absolvenți și elevi din clasa a 8 a. De asemenea, sper să citească și factorii de decizie pentru ca sistemul, ușor, ușor să se schimbe. Este o radiografie clară a liceelor, care evidențiază exact problemele ce trebuie rezolvate.

Alexandru: Cred că REAL va avea un impact pozitiv asupra sistemului de învățământ, pentru că, elevii având informații utile despre liceu, își pot alege un spațiu propice dezvoltării lor. De asemenea, cred că procentul elevilor care se vor muta din clasa a IX-a în alt liceu va scădea drastic, având în vedere că elevii își pot alege liceele mai bine.

Ștefania: Consider că REAL va reuși în cel mai scurt timp să modifice anumite aspecte privind sistemul de învățământ și modul în care acesta este privit de către ceilalți.

De ce ai ales să devii ambasador REAL?

Ruxandra: Am ales să devin ambasador REAL, în primul rând pentru că are legătură cu sistemul de educație. Zi de zi mă aflu la școală și observ cum acesta se degradează, iar prin acest proiect am speranța că putem atrage atenția asupra lucrurilor care nu se desfășoară așa cum ar trebui în licee. Răspunsurile sunt oferite de copii, părinți, oameni care sunt în școală în fiecare zi sau care au conexiuni cu aceasta. Astfel, răspunsurile oferite sunt foarte relevante pentru viitorii cititori și nu în ultimul rând, foarte credibile.

Alexandru: Pentru că îmi plac toate proiectele cu și pentru elevi. Nu numai că pot să lucrezi cu alți elevi, dar pot ajuta la promovarea unui proiect care ar putea să schimbe sistemul de învățământ.

Ștefania: Pentru a afla cât mai multe informații și pentru a ajuta cât mai multe persoane să își aleagă liceul potrivit.

Te-ar fi ajutat Registrul Educațional Alternativ în alegerea liceului?

Ruxandra: În clasa a 8 a, orice elev, din punctul meu de vedere, este puțin dezorientat și nesigur în legătură cu ce liceu să aleagă. Cred că orice sursă de informații legată de acest subiect m-ar fi ajutat în a face alegerea mai ușoară, deci cu siguranță l-aș fi consultat.

Alexandru: Da, mai ales că, în momentul în care am ales liceele pentru a le trece pe listă, voiam să am și oportunități gen voluntariat, activități extrașcolare, dar și să mă simt în siguranță în liceul meu.

Ștefania: Da, deoarece aș fi știut și ce oportunități îmi poate oferi liceul respectiv.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *