Dragi Viitori Boboci,

Salut,

Ești în clasa a VIII-a? Înseamnă că ai de luat niște decizii destul de importante legate de liceul la care vrei să mergi, toate astea într-o perioadă cu examene dificile.

Știi ce vrei să faci mai departe? Te-ai gândit cum îți faci lista de opțiuni? Ești sigur că astea sunt opțiunile cele mai potrivite ție?

Știm cum e

Și noi am auzit aceleași întrebări acum câțiva ani. Pe lângă pregătirea de examen, a trebuit să ne batem capul cu alegerea liceului, lucru deloc ușor. O parte dintre noi ne bazam pe ce spuneau prietenii și rudele, însă e greu să obții prea multe informații așa. Majoritatea dintre noi ne-am ghidat doar după ultima medie de intrare. E destul de greu să îți dai seama cum sunt profesorii, cât de bine e dotat liceul sau ce oportunități îți oferă doar din acel număr, iar pentru noi acestea ar fi fost niște informații foarte utile.

Ce ne-am gândit să facem

Pentru că nu existau informații amănunțite despre licee, ne-am gândit să le obținem. Am făcut un chestionar prin care le-am oferit liceenilor din București șansa de a da note propriului liceu la capitole precum Oportunități, Comunitate, Organizare, Resurse sau Personal, răspunzând la niște întrebări. Aproape 3000 de elevi de liceu au acceptat provocarea de a își evalua liceul, iar noi am folosit notele date de ei pentru a acorda fiecărui liceu câte o medie la fiecare capitol.

E ca într-un joc

Știi cum în multe jocuri pe calculator există tot felul de eroi cu diferite atribute? Unii poate sunt mai agili însă nu sunt puternici, pe când unii poate sunt puternici dar nu sunt foarte înțelepți. Noi ne-am gândit să folosim notele date de elevi pentru a oferii fiecărui liceu câte o valoare la fiecare din atributele pe care le-am identificat.

Mie ce-mi iese din asta?

Cu rezultatele pe care le-am obținut pe baza opiniilor a mii de elevi de liceu, tu poți lua o decizie mai informată în ceea ce privește liceul la care vrei să înveți. Poți vedea notele pe care le-au primit liceele pe care le ai în vedere și poți să citești sute de experiențe personale pe platforma interactivă pe care am creat-o. De asemenea, dacă ești mai nehotărât de fel, poți să arunci o privire pe clasamentele pentru fiecare capitol, unde apar toate liceele cu suficiente date.

Care-i catch-ul?

Ai intuit bine, acest proiect nu ajută doar viitorii boboci. Credem că o decizie mai informată în rândul elevilor din clasa a VIII-a poate ghida îmbunătățirea întregului sistem educațional insuflând competitivitate constructivă în rândul instituțiilor de învățământ. Pe scurt, credem că dacă elevii de a VIII-a aleg licee bine dezvoltate, toate liceele vor simți nevoia să se dezvolte.

Cât de fain! Cum vă pot ajuta?

Ne bucurăm că îți place ideea. Cel mai util lucru pe care l-ai putea face pentru noi e să trimiți acest articol colegilor tăi de clasă sau părinților. Dacă dorești să te implici mai mult, te invităm să ne urmărești pe Instagram și Facebook ca să vezi cum evoluează proiectul.

Cu drag,

Echipa REAL

#estereal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *