Bine ați venit, Ambasadori!

Salut,

Registrul Educațional Alternativ (REAL) este o platformă online care afișează informații utile despre licee. Acestea sunt colectate atât de la instituții publice, cât și de la elevi, părinți și profesori. Aceste informații sunt publicate pe site într-un mod ușor de înțeles, pentru a putea fi accesibile tuturor.

Ne face mare plăcere să vedem așa de mulți oameni dornici să se implice ca ambasadori în proiectul Registrul Educațional Alternativ. Voi sunteți cei ce vor reprezenta proiectul în liceele din care faceți parte, promovându-l către apropiații voștri, fie ei elevi, părinți sau profesori.

Noi vă vom sprijini cu materiale media pentru platforme de social media sau pentru distribuire în liceu. De asemenea, puteți îmbunătăți expunerea liceului vostru prin convingerea mai multor elevi să devină ambasadori, trimițându-le link-ul: https://forms.gle/6vuijfgjfDa7zA3r6. La finalul colectării datelor, luăm legătura cu conducerile liceelor și cu factorii decizionali (inspectorate, minister) și comunicăm punctele forte și punctele slabe ale liceelor. Dacă aveți orice fel de întrebări sau propuneri, vă invităm să folosiți grupul de WhatsApp sau server-ul de Discord ca loc de discuție.

În rest,

#estereal.

Prezentare generală

Prezentare introductivă pentru ambasadori.pptx from EchipaREAL

Postare și Story de Instagram

Ți-am lăsat aici o postare și un story pentru Instagram pe care le poți folosi pentru a promova proiectul:

Trebuie doar să le descarci (click dreapta pe calculator sau ții apăsat pe ele pentru mobil) și le poți folosi. Pentru story, nu uita să incluzi link-ul tău personal. Pentru postare, sugerăm să folosești următoarea descriere:

Salut! Acesta este Registrul Educațional Alternativ (REAL), un proiect creat pentru a ajuta elevii și liceeni în vederea alegerii liceului potrivit pentru ei. Completând formularului REAL: introduceți link-ul vostru personal aici ne poți ajuta să strângem informații despre liceul la care înveți. Liceenii sunt invitați să participe în proiect prin a deveni ambasadori (că mine!), ori, alaturi de părinți și profesori, să completeze formularul de mai sus și să dea de veste în județul Bacău că am dat start la inițiativă! Completați și dați share formularul acesta: https://forms.gle/6vuijfgjfDa7zA3r6, menționând numele meu sau codul de ambasador puneți aici codul vostru, ca să știm cine te-a informat de acest proiect.

Intră pe grupul nostru de Whatsapp!

https://chat.whatsapp.com/BpTrScOOPcNJO5rFWrBxfG

Dă mai departe formularul REAL!

Fiecare dintre ambasadori are un cod de ambasador și un link de completare asociat, pe care îl puteți afla intrând pe serverul nostru de Discord (După ce intrați, veți primi un mesaj în privat pe Discord de la Ajutorul Educațional Alternativ care va conține codul și link-ul). Dacă nu puteți intra pe grupul de Discord, puteți trimite un mesaj în privat adminilor de pe grupul de WhatsApp (cel mai sigur prin la numerele 0771 637 695 și 0720 802 192) sau un mail la contact@estereal.ro conținând numele și liceul vostru pentru a primi codul personal. Folosind link-ul, care este de forma formular.estereal.ro/?ref=codul vostru (de exemplu, formular.estereal.ro/?ref=AAA000), va trebui să convingeți cât mai mulți elevi, părinții acestora sau profesori din județul Bacău să completeze formularul.

Puteți să scrieți chiar voi mesaje prin care să îi convingeți, sau puteți folosi direct următorul șablon unde va trebui să introduci și link-ul tău personal:

Liceele dau examenul maturității. #estereal

Registrul Educațional Alternativ este o platformă unde liceele din județul Bacău sunt evaluate după Oportunități, Comunitate, Facilități și altele, cu ajutorul opiniei tale. Proiectul este realizat de liceeni și studenți pentru liceeni, viitori liceeni și conduceri de liceu, fiind susținut de Proiectul Împreună pentru Viitor și Consiliul Elevilor Bacău.

Opinia ta este esențială pentru evaluarea liceului din care faci parte. Contribuie la această inițiativă prin completarea formularului din link-ul de mai jos și prin distribuirea acestui mesaj către alți liceeni, părinți și profesori care vor să își facă vocea auzită.

Evaluează și tu ➡ link-ul tău personal (de exemplu, formular.estereal.ro/?ref=AMB000)

Află mai multe ➡ estereal.ro
Urmărește-ne ➡ https://www.instagram.com/estereal.ro

Intră pe server-ul nostru de Discord!

Folosim și aplicația Discord pentru a comunica mai eficient și a organiza întâlniri. Ai mai jos un tutorial pas cu pas care te va ajuta să te înregistrezi.

Pentru CALCULATOR:

Pasul 1: (00:05)

Intră pe link-ul nostru personalizat de invitație pe server-ul Registrului Educațional Alternativ: https://discord.gg/QAJYzrcsSH

Pasul 2: (00:12)

După ce ai intrat pe link, alege un nume de utilizator pe care îl vei folosi ca să te prezinți. Te rugăm să alegi un nume de utilizator de tipul NumePrenume (de exemplu, PopescuAndrei). 

Apasă pe căsuța lângă care scrie „Am citit și sunt de acord cu Termenii de prestare a serviciilor și Politica de Confidențialitate Discord”.

Apasă pe butonul „Continuă”.

Pasul 3: (00:18)

Verifică faptul că nu ești robot: apasă pe căsuța de verificare, apoi rezolvă hCaptcha (similar cu videoclipul).

După ce ai rezolvat hCaptcha, apasă pe butonul „Verifică”.

Pasul 4: (00:31)

Introdu-ți data nașterii (ne-ar plăcea să o introduci pe cea reală, ca să știm când să-ți urăm „la mulți ani!”).

Pasul 5: (00:42)

Introdu contul tău de e-mail, și o parolă pentru contul tău de Discord.

Apasă pe butonul „Continuă”.

Pasul 6: (01:06)

Verifică-ți adresa de e-mail: intră în contul tău de e-mail, deschide mail-ul primit de la Discord intitulat „Te rugăm să-ți verifici adresa de e-mail pentru Discord” și dă click pe link-ul din e-mail.

Apasă pe butonul „Continuă pe Discord”.

Pasul 7: (01:28)

Felicitări, te-ai înregistrat cu succes în aplicația Discord!

Pentru a ajunge la server-ul Registrul Educațional Alternativ, dă click pe sigla REAL din bara din partea stângă a ecranului.

Pentru TELEFON:

Pasul 1: (00:05)

Intră pe link-ul nostru personalizat de invitație pe server-ul Registrului Educațional Alternativ: https://discord.gg/QAJYzrcsSH

Pasul 2: (00:12)

Apasă pe butonul „Acceptă invitația”. Îți recomandăm să ai instalată aplicația Discord pe telefon.

Pasul 3: (00:23)

Apasă pe butonul „Înregistrează-te”.

Introdu adresa ta de e-mail.

Apasă pe butonul „Următorul”.

Pasul 4: (00:30)

Alege un nume de utilizator pe care îl vei folosi ca să te prezinți. Te rugăm să alegi un nume de utilizator de tipul NumePrenume (de exemplu, PopescuAndrei). 

Introdu o parolă pentru contul tău de Discord.

Apasă pe butonul „Următorul”.

Pasul 5: (00:35)

Introdu-ți data nașterii (ne-ar plăcea să o introduci pe cea reală, ca să știm când să-ți urăm „la mulți ani!”).

Apasă pe căsuța lângă care scrie „Am citit și sunt de acord cu Termenii de prestare a serviciilor și Politica de Confidențialitate Discord”.

Apasă pe butonul „Creează un cont”.

Pasul 6: (00:45)

Verifică faptul că nu ești robot: apasă pe butonul „Verifică”, apoi rezolvă hCaptcha (similar cu videoclipul).

După ce ai rezolvat hCaptcha, apasă pe butonul „Verifică”.

Pasul 7: (01:05)

Verifică-ți adresa de e-mail: intră în contul tău de e-mail, deschide mail-ul primit de la Discord intitulat „Te rugăm să-ți verifici adresa de e-mail pentru Discord” și apasă pe link-ul din e-mail.

Apasă pe butonul „Continuă pe Discord”.

Pasul 8: (01:26)

Felicitări, te-ai înregistrat cu succes în aplicația Discord!

Pentru a ajunge la server-ul Registrul Educațional Alternativ, apasă pe cele 3 linii orizontale din partea stângă, apoi apasă pe sigla REAL.

Secțiuni ale Serverului de Discord

 1. Secțiunea de Ambasadori
  • Pagina de rules / reguli: aici sunt afișate regulile din cadrul regulamentului nostru intern de conduită. Te rugăm să le respecți.
  • Pagina de anunțuri: aici se vor afișa diferite anunțuri din partea echipei, care trebuie transmise tuturor ambasadorilor.
  • Pagina de general: aici se vor purta discuții libere între ambasadori și organizatori. Poți să ne scrii orice și ne bucurăm să comunicăm cu tine!
  • Pagina de evenimente: aici se pot purta conferințe on-line susținute de organizatori.
 2. Secțiunea de Voice Channels / Canale Vocale
  • 3 canale de voce – Voice 1, Voice 2, Voice 3: aici putem să ne auzim și să ne vedem prin camerele web, dar și să partajăm ecranul calculatorului.
  • 1 canal de AFK (Away from keyboard / Departe de tastatură): aici vor ajunge utilizatorii care au rămas inactivi pentru prea mult timp pe primele 3 canale, urmând să fie scoși automat din canalul de voce, pentru a le economisi internetul (nu te îngrijora, nu te scoate din server-ul nostru, doar îți închide canalul de voce).

Kit pentru Ambasadori

Identitatea ta de ambasador îți va asigura credibilitatea pentru diferite sarcini ale proiectului, dar și în viitor, pentru aplicare la facultate, pentru un loc de muncă etc.

1. Cum explici, pe scurt, ce facem?

Registrul Educațional Alternativ (REAL) este o platformă online care afișează informații utile despre licee. Acestea sunt colectate atât de la instituții publice, cât și de la elevi, părinți și profesori. Aceste informații sunt publicate pe site într-un mod ușor de înțeles, pentru a putea fi accesibile tuturor.

2. Actualizează-ți titlul de Facebook

1. Du-te pe pagina ta de profil de Facebook, apăsă pe About, apăsă pe Work and Education și apăsă pe Add a workplace.

2. La Company, introdu Registrul Educațional Alternativ și apăsă pe pagina care apare, iar la Role introdu Ambasador.

3. Dacă primești opțiunea, distribuie noul tău rol in News Feed.

3. Actualizează-ți cover-ul de Facebook

1. Descarcă imaginea, du-te pe pagina ta de profil de Facebook și dă-i update cu acest cover.

Download cover.

2. Propunere de Caption:

Sunt Ambasador REAL și te ajut să dai tu note liceului tău, nu invers. Află mai multe despre @Registrul Educațional Alternativ aici: www.estereal.ro.

Indiferent ce caption alegi să pui, este foarte important să dai tag paginii și să incluzi câte un link către site și formular.

4. Actualizează-ți bio de Instagram

1. Pe pagina ta de profil apăsă pe Edit Profile.

2. Menționează undeva în bio faptul că ești Ambasador REAL și pune ca link www.estereal.ro.

5. Postează pe Instagram

1. Asigură-te că în Bio menționezi faptul că ești Ambasador și ai link-ul www.estereal.ro.

2. Descarcă imaginea și posteaz-o sau adaug-o ca Story și salveaz-o la profil, dând tag proiectului la @estereal.ro.

Descarcă imaginea

sau

Poți crea propriile tale Postări sau Story-uri prin care să promovezi proiectul

6. Trimite „Invite To Like”

Pe pagina de Facebook a proiectului, apasă pe tab-ul Community (ultimul tab, după Home, Events, Reviews etc.) și apasă pe Invite friends to like this Page. Apasă pe Invite în dreptul persoanelor care credeți că ar fi interesate de proiect (limita este de 500 pe zi, sugerăm câteva zeci).

7. Sistemul de puncte

Pentru fiecare acțiune pe care o faci, vei putea primi puncte. Ca să dovedești că ai făcut-o, fă o captură de ecran în care să se poată vedea clar postarea, Bio-ul, Coverul etc. și încarc-o în acest formular (forms.gle/7uLcKsgZbvSpSUgDA). Fiecare dintre acțiuni este punctată astfel:

 • Titlu de Facebook: 50 puncte
 • Cover de Facebook: 100 puncte
 • Bio Instagram: 50 puncte
 • Invite to like: 100 puncte (le poți primi numai o singură dată)
 • Postare Instagram (Story sau Postare în feed): 100 puncte 
 1. Poți primi numai 200 de puncte pe zi, deci dacă postezi mai mult de două Story-uri sau postări legate de proiect tot 200 de puncte vei primi
 2. Postarea trebuie să respecte regulile de template pentru postările de promovare:
  1. Poză cu tabla ștearsă, fără persoane în cadru, cu tag @estereal.ro
  2. Poză cu banca ta așa cum îți aranjezi tu obiectele, fără persoane în cadru, cu tag @estereal.ro
  3. Poză din curtea liceului, fără persoane în cadru, cu tag @estereal.ro
  4. Poză cu liceul tău din exterior, fără persoane în cadru, cu tag @estereal.ro
  5. Poză cu un monument din localitatea ta, fără persoane în cadru, cu tag @estereal.ro
  6. Poză cu un parc din apropierea liceului, fără persoane în cadru, cu tag @estereal.ro
  7. Poză cu o librărie/o bibliotecă, fără persoane în cadru, cu tag @estereal.ro
  8. Poză cu cartea ta favorită, fără persoane în cadru, cu tag @estereal.ro
 • Postare de promovare pe Tik tok: 150 puncte
 1. Poți primi numai 300 de puncte pe zi, deci dacă postezi mai mult de două postări legate de proiect tot 300 de puncte vei primi
 2. Postarea trebuie să respecte regulile de template pentru postările de promovare
 • Recrutare ambasador din liceul tău: 100 puncte
 1. Spune-le persoanelor care aplică pentru poziția de ambasador să completeze câmpul: „Cine te-a invitat să participi? Dacă ai primit un cod, îl poți scrie aici. Dacă nu, scrie persoana care te-a îndrumat către chestionar.” cu codul tău unic de ambasador. Fără codul tău sau fără numele tău (scris complet, de exemplu: Popescu Ionuț), nu putem să-ți oferim punctele.
 • Recrutare ambasador din afara liceului tău: 150 puncte
 1. Spune-le persoanelor care aplică pentru poziția de ambasador să completeze câmpul: „Cine te-a invitat să participi? Dacă ai primit un cod, îl poți scrie aici. Dacă nu, scrie persoana care te-a îndrumat către chestionar.” cu codul tău unic de ambasador. Fără codul tău sau fără numele tău (scris complet, de exemplu: Popescu Ionuț), nu putem să-ți oferim punctele.
 • Completare formular prin cod personalizat: 200 puncte
 1. Spune-le persoanelor care completează formularul să o facă prin intermediul link-ului unic personalizat al tău, altfel nu putem să-ți oferim punctele.
 2. La 10 completări, primești încă 200 puncte
 • Prezență activă la întâlniri: 200 puncte

8. Link-uri utile